Uw mond gezond houden

Durft u vrijuit te praten en te lachen?
Of houdt u uw mond liever gesloten? Onze mond is een belangrijk deel van ons gezicht en valt direct op. Wanneer u praat en lacht wilt u zich geen zorgen maken over een slechte adem of aanslag op uw tanden. U wilt breeduit kunnen lachen en u zeker voelen. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Mondgezondheid verbonden met algemene gezondheid
Wist u dat er een verband bestaat tussen mondgezondheid en algemene gezondheid? Recente onderzoeken tonen steeds vaker een relatie aan tussen mondgezondheid en luchtweginfecties, hart- en vaatziekten, diabetes, reuma en vroeggeboorten.

Samen houden we uw mond gezond
De mondhygiëniste helpt u, samen met de tandarts, uw mond gezond houden. Maar een gezonde mond begint natuurlijk bij uzelf. Hoe verzorgt u uw gebit? Wat zijn uw eet- en drinkgewoontes? Rookt u? Of gebruikt u misschien medicijnen? Dat is allemaal van invloed op uw mondgezondheid. Wij vertellen u graag wat u zelf kunt doen om uw stralende lach te houden. En leggen u uit hoe een tandvleesontsteking ontstaat en waaruit onze behandeling bestaat.

Lees verder over mondgezondheid: