Tarieven en vergoeding mondhygiëniste

Wat kost een behandeling bij de mondhygiëniste?

 

Dat hangt af van de behandeling en uw eigen zorgverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden behandelingen van de mondhygiëniste vaak tot een bepaald bedrag, in zijn geheel, of een percentage daarvan. De vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De codes die gehanteerd worden vallen onder de T- of M- codes.

Tot 18 jaar gratis

 

Wist u dat mondzorg door de mondhygiëniste voor kinderen tot 18 jaar in de basisverzekering zit? Dat betekent dat u de behandeling van uw kinderen niet zelf hoeft te betalen. Wanneer je jong leert om je gebit goed te verzorgen, voorkom je later veel problemen. In onze praktijk geven we bijvoorbeeld aan kinderen met een beugel instructies om hun tanden en kiezen goed schoon te houden. Ook iets voor uw puber?

Prijsopgave vooraf

 

Voor behandelingen die meer dan €150 kosten, ontvangt u van ons vooraf een prijsopgave. Met deze prijsopgave kunt u met uw verzekeraar overleggen of u de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt.

Onze factuur komt via Infomedics

 

Onze nota ontvangt u van het factureringsbedrijf Infomedics. Infomedics dient de nota in bij uw zorgverzekeraar en u ontvangt, indien voor u van toepassing, alleen een factuur van de eigen bijdrage. Voor meer informatie klik hier.

Tarieven vastgelegd door zorgautoriteit

 

De maximale tarieven voor mondzorg zijn, net als bij de tandarts, vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Een overzicht van deze tarieven vindt u hier: overzicht tarieven

Vragen? Bel ons

 

Heeft u vragen over de kosten van een behandeling? Bel dan naar onze praktijk op maandag tussen 9 en 12.30 uur of op dinsdag tot en met vrijdag tussen 8 en 12.30 uur op 053 – 432 19 65. We informeren u graag.