Uw tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen?
Je tandkleur is genetisch bepaald. Met het ouder worden verandert de kleur van je tanden. Deze verkleuring gaat van binnenuit. Door de kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur worden tanden ook steeds donkerder van kleur. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken.

Tandenbleken is geen ingrijpende behandeling. Wij werken met de thuisbleekmethode van boutique whitening.
U krijgt een bitje en bleekvloeistof mee en draagt deze thuis en enkele uren per dag/ nacht om uw tanden witter te maken. Uw tanden kunnen door het bleken tijdelijk gevoeliger worden, dit is heel normaal. Niet ieder gebit is geschikt om te bleken. Kronen en vullingen bleken bijvoorbeeld niet mee. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren in het bleken van tanden en kiezen. Zo zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde en goede manier deze behandeling uitvoert. Wij bieden in samenwerking met tandarts rob kosterman deze behandeling aan binnen onze praktijk.

Tijdens de eerste afspraak beoordelen wij of uw gebit geschikt is om te bleken.
Indien dit zo is maken wij direct een afdruk van uw boven- en onderkaak. Hiervan worden bleekbitjes op maat gemaakt. Deze bitjes passen precies om uw tanden en kiezen heen. Voor clienten die nieuw zijn in onze praktijk bieden wij een gratis tandvleescheck aan. Zo weet u gelijk of uw tandvlees gezond is!

Bij de tweede afspraak krijgt u uw bleekbitjes met het startpakket. U krijgt natuurlijk alle uitleg van ons hoe u deze bitjes moet gebruiken. Ook wordt tijdens deze afspraak uw gebit oppervlakkig gereinigd zodat eventuele aanslag van bijvoorbeeld koffie, thee, roken en rode wijn weg is. De bleekbehandeling zal zo meer effect hebben en u begint schoon en fris aan uw bleekbehandeling!

De kosten van de bleekbehandeling zijn 295 euro.
De op maat gemaakte bitjes zijn herbruikbaar zodat bij een eventuele vervolgbehandeling de kosten aanzienlijk lager zullen zijn. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het bleken niet.